Followers

31 August 2009

Masa Depan!!!

Alhamdullillah,syukur ke hadrat Ilahi..kerna ku masih boleh bernafas saat ini..Syukur juga kerna dikurniakan otak yang cerdas serta akal yang waras dalam membuat pemilihan masa depan...sebelum ni hati sering keliru dan celaru memikirkan arah masa depan.Apa yang mahu diceburi???Banyak sangat kos2 yang ditawarkan akhirnya ku memilih medik sebagai  jalan masa depan.Dec 08-Tawaran  membuat degree of biotechnology di  Technology Park Malaysia(dekat dgn rumah)+California State Polytechnic University dan  tawaran persijilan dq/uiam..mane nak pilih?Akhirnya Allah bagi jalan juga untuk ke Darul Quran..Lepas DQ,datang lagi tawaran untuk ke TPM(biotechnology),UPNM(engineering),UIAM(allied health) dan Al Azhar(medic).Sekali lagi Allah ilhamkan padaku untuk ke Al Azhar walaupun dgn biaya PAMA.Ape maksudnya aturan ini???.Sebelum ni,waktu zaman sek men juga terjadi perkara seumpama ini...antara SMK Darul Ehsan dan Maahad Muhammadi.Maahad jua dituju..Allahu Rabbi..sungguh cantik perancangan Allah...Allah sediakan yang terbaik sahaja untuk hambanya...Alhamdulillah,seharusnya aku menjadi hamba yang sangat bersyukur...Amin

Sekitar tarikh ...

memandangkan tinggal beberapa hari lagi yg tinggal,byk duit dikeluarkan utk mncukupkan keperluan disana.Asal keluar je beli barang mesti habis beratus-ratus.Cermin mata...rm455...rempah ratus..rm60...kasut..rm69 sebelum2 ni beli barang dalam rm500...wah banyak jugak duit abah kuar...Dayah janji akan belajar leklok supaya dapat balas jasa abah...Abah doakan dayah selamat pegi dan balik yer...Doakan jugak dayah terhindar dari masalah2 yang mengganggu pelajaran dayah...

30 August 2009

Cerita sebenarnya

Actually,tak gi mesir lagi..tapi tangan orang lain yang taip.Sekarang ni menghitung hari je nak berlepas.First time sambut raya kat negara orang.MIss Malazi...InsyaAllah saya akan berlepas pada 14 Sept pukul 1130am.

mesir

aku dah ke mesir dah